Whistler Blackcomb

Hello there! I am on holiday at the moment, visiting my cousin in Whistler. I left Helsinki 4 days ago with a sore throat, which has since then evolved into a runny nose, a cough and a raspy voice. Oh well. At least I’m here. And here is spectacular! I’ve never even been to the Alpes so this is all quite breathtaking for a small town girl. Today we did a full day on the mountain, starting with Fresh Tracks breakfast buffet up at Whistler Peak and rode all day. The morning was cloudy but it cleared up at about noon. The view is absolutely amazing up there! They say this is the worst winter in years with very little snow, but I’m happy with this. I wouldn’t mind a little powder but these sunny days are pretty amazing too. But to be on the safe side, a bonfire was lit last night and some snowboards sacrificed to Ullr – the God of Snow.

Still on the to-do list:

– drink a Caesar

– eat Poutine

– fall in love with a Canadian

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oon tällä hetkellä lomailemassa Kanadassa, Whistlerin snoukkaparatiisissa. Päivät on kuluneet sekä vuorella että kylää kierrellessä. Mulla lähti kaverina matkaan flunssa, joka on sitkeästi roikkunut mukana nämä ensimmäiset neljä päivää. Nyt se yrittää viedä mukanaan myös äänen – mitäpä sitä lomilla äänellä tekeekään? Tämä päivä on oltu ihan aamusta rinteessä. Tuolla vuorella on yhdessä ravintolassa aamupalabuffet, johon ostetaan lippu etukäteen ja päästään ylös ennen gondolin varsinaista aukeamista. Aamupalan jälkeen lähdettiin laskemaan ensin Whistlerin rinteitä, josta puolelta päivin siirtymä Peak 2 Peak gondolilla Blackcombin vuorelle. Pilvet väistyi auringon edestä puolilta päivin ja iltapäivä saatiin laskea täydellisessä maisemassa. Lunta täällä ei paikallisten mukaan ole “yhtään” eikä sitä ole satanut moneen viikkoon. Paikallisen uskomuksen mukaan jos Ullr-lumijumalalle uhraa hiihtovarusteita, alkaa sataan lunta. Eilen illalla on kokko poltettu ja sen mukana muutama lumilauta. Dumppia odotellessa!

IMG_6989

IMG_6996

IMG_6987

whistlerpeak

4 thoughts on “Whistler Blackcomb

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s