Lie Mi

I finally got to try out a restaurant I’ve been wanting to go to for ages as I had made dinner plans with some colleagues. We got a table at the Vietnamese restaurant Lie Mi which is located in the same space as Siltanen. None of us had been there before and I think all of us left with our bellies full and sure of coming back again. I’ve been to northern Vietnam twice so I was eager to see how authentic the cuisine was.

I ordered the avocado and shrimp summer rolls and a chicken Pho-soup. That was a bit too much for me and I could only finish about half of the soup. So I recommend sharing the rolls if you’re not a big eater and want to do both a starter and main course. Or you could just do two starters like my friend with the summer rolls and veggie dumplings. Soups come in spicy and normal, I took spicy and I thought it was actually quite authentic. Mind you I didn’t add the extra fresh chilli which came on the side. So you can make it very spicy if you choose to. The curry got good reviews from our group too.

IMG_7199

veggie dumplings

 

IMG_7200

avocado and shrimp summer rolls

 

IMG_7201

chicken pho soup

IMG_7203

spicy pineapple curry

 

Mä oon pitkään halunnut käydä Siltasen tiloissa olevassa vietnamilaisessa Lie Mi:ssä (vai miten se taipuukaan? Netin kielipoliisit huhuu!). Eilen odotus vihdoin palkittiin kun oltiin työkavereiden kanssa sovittu dinneri. Meistä ei kukaan ollut käynyt siellä aiemmin mutta luulen että kaikki olivat sen verran tyytyväisiä että tulevat varmasti toistekin. Allekirjoittanut nyt ainakin. Mä oon kahdesti käynyt pohjois-Vietnamissa ja mua kiinnosti kovasti kuinka autenttinen makuelämys tämä onkaan.

Itse tilasin rapu-avokado kesärullia alkuun ja pääruoaksi pho-keittoa kanalla. Mulle tuo setti oli vähän turhan iso että suosittelen jakamaan alkupalan jonkun kanssa tai vaihtoehtoisesti tilaamaan vaikka kaksi eri alkupalaa. Yksi porukasta valitsi juurikin kaksi alkupalaa: nuo samaiset rulla ja vege-dumplinit. Myös illan curry eli spicy pineapple kanalla sai hyvät arviot. Kaiken kaikkiaan tykkäsin paikasta tosi paljon; hauska sisustus, mukava henkilökunta, hintataso mielestäni erittäin ok (mun setti yhteensä 21,50e) ja ruoka hyvää! Mainittakoon vielä että spicy-versio keitosta oli minun makuun sopivan tulinen enkä lisännyt lautasella tullutta tuoretta chiliä laisinkaan, eli siitä saa varmasti erittäin tulisen halutessaan.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s