Green leaves

Remember when I said I’d take on running as part of my weekly work-out routine? Well I didn’t just start running for the fun of it, I went ahead and registered for my first ever half marathon! So for the past 10 weeks I’ve been training according to an online schedule which I got from MyAsics. I have 12 days to go and my last long run of 17km was on Sunday. From now on it’s just shorter 5-7km runs to prep me for the up-coming event. I’m really nervous to be honest, I’ve never been a runner and up until now the longest runs I had done were three 10km races (last one being Midnight Run last August).

The race that I’m running is Helsinki Half Marathon. Organized for the second time this year the course will run through the city center and along its seaside. It will be an early morning as the start is at 8:40 am but if any of you are early risers do come cheer us along the course! I know I’ll be needing all the cheering in the world to finish 21km!

biker – mango // top – hm // pants – filippa k. // shoes – louboutin

Muistatteko kun puhuin aiemmin keväällä ottavani juoksun mukaan viikkotreeneihin? Juoksu tuli ja sen myötä hetkellinen pimahtaminen kun menin ilmoittautumaan elämäni ekalle puolimaratonille! Mä en tosiaan ole mikään kestävyysurheilija tai juoksija, vaan mun juoksukokemukset rajoittuu aika pitkälti niihin kolmeen 10km juoksutapahtumaan joihin olen elämäni aikana osallistunut. Niistä viimeisimpänä Midnight Run viime elokuussa. Näihin en ihan hirveesti koskaan treenaillut että nämä 12 viikon säännölliset juoksut on kyllä pistänyt jalat koville. Hommasin itselleni juoksuohjelma MyAsicsin sivuilta ja olen sen mukaisesti koittanut viimeiset 10 viikkoa treenata. Viimeinen pitkä 17km lenkki oli sunnuntaina ja nyt himmaillaan lyhyitä 5-7km lenkkejä kunnes h-hetki koittaa 6.6 klo 8:40.

Olen siis mukana Helsinki Half Marathonilla, joka järjestetään nyt toista kertaa ja jonka reitti kulkee pitkälti Helsingin keskustassa sekä rantaviivaa seuraillen. Liikenteen poikkeusjärjestelyistä johtuen startti on noin aikaisin aamulla, mutta jos siellä ruudun toisella puolen on aamuvirkkuja ihmisiä niin tulkaa ihmeessä tsemppaamaan meitä radan varrelle! Allekirjoittanut tarvitsee ainakin kaiken kannustuksen mitä löytyy!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s