Barcelona midsummer

OH MY GOD BARCELONA WAS AMAZING!! The real reason for spending midsummer in Barca was actually my friend who turned 30 and invited us to Spain for the weekend. As she is a Finn living in London we were a mixed group of Finnish and London friends. We all arrived there during Friday; myself and 2 others flew in on the first Finnair flight of the day arriving at 9am. That day was pretty much spent shopping and lunching by the pier, getting to know all the new people I had not met before. We had a lovely dinner by the beach at a place called Aqua – good seafood at decent price. Mind you I didn’t taste anything as I obviously came down with a summer flu last Tuesday. It was Whistler all over again.

Barcelona oli ihan mieletön!! Aivan mahtava reissu, kerrassaan huikeiden ihmisten kans! Tosiaan se “oikea” syy reissulle oli mun ystävän 30v synttärit, jotka hän halusi viettää Barcassa. Ystäväni asuu nykyisin Lontoossa, joten meitä oli sekalainen ryhmä suomen ja Lontoon kavereita. Minä ja pari muuta lennettiin heti perjantaiaamusta paikalle ja saatiin täten yksi ylimääräinen päivä perillä. Kierreltiin kauppoja ja syötiin lounasta satamassa kun kaikki oli saapuneet perille. Illallispöytä oli varattu rannalla sijaitsevasta ravintola Aquasta mutta se tarjonta meni mulla vähän ohi kun onnistuin saamaan kunnon kesäflunssan pari päivää ennen reissua. Yskä, nuha, kuume eikä mitään makuaistia. Ihan kuin se Whistlerin reissu – paitsi että siellä olin kyllä kipeempi, ja kipeempi pidempään.

Saturday was the big day and we kicked it off on a catamaran, sailing along the shores of Barcelona for 4 hours. That was honestly so incredible I can’t even begin to explain it! Music, sun, Cava, great people, laughter, chilling. Uh-mazing. Thank you girls for that day! Some of us even went swimming – yours truly diving in in a bandeau bikini top. Yeaaahh.. don’t try that.

Lauantain (ja ehkä koko reissun) kohokohta oli purjehdusreissu katamaraanilla pitkin Barcelonan rantaviivaa. Neljä tuntia aurinkoa, Cavaa, musiikkia, naurua, tapaksia ja chillausta. Täydellistä! Pysähdyttiin myös hetkeksi uimaan ja allekirjoittanut sukelsi luonnollisesti pääedellä olkaimeton bikini päällä jorpakkoon. No sen tietää missä se bikini oli sen jälkeen. Tai siis missä se ei ollut.

After our sailing trip we had lunch at one of the beach clubs and then Sara and I decided to head back into town in search of pedicures. At some point we realized it’s actually quite a long walk and what do with spot? A tinder rickshaw! Haha, of course we had to catch a ride with it. But much like the app, no matches were made during the ride.

Later that night we had a birthday dinner followed by clubbing at a place called CDLC where we’d booked a table. The club and their arrangements were probably the only disappointing thing about our weekend, but the party girls got to dance so all good in the end! I was absolutely knackered when I got back to our flat at 3.30am – which was considered early by the way! Apparently in Spain you stay out until 6 or so. Those of us staying until Monday had to switch apartments on Sunday so I wasn’t too disappointed with my “early night” when the alarm went off in the morning. Our tour guide/birthday girl had booked us a table for brunch after which we split into two groups; sightseeing and tanning. I opted for the first choice and did a mini-tour of Sagrada Familia and Gaudi buildings. We didn’t go inside any of them so I’ve left something for next time.

Purjehduksen jälkeen jäätiin yhteen rantabaariin lounaalle, jonka jälkeen minä ja Sara suunnattiin keskustaan toiveena pedikyyri. Matka rannasta Ramblalle olikin yllättävän pitkä ja kuin tilauksesta paikalle pärähti Tinder-riksa! Tottahan toki tämä ainutlaatuinen kokemus tuli testata, mutta kovin appiaan muistuttaen mitään mätsejä ei irronnut. Ja kuskikin oli suomalaiseen makuun vähän turhan puhelias. 

Synttäri-illallisen jälkeen meillä oli pöytävaraus yhteen Barcelonan klubeista, CDLC, joka oli valitettavasti järjestelyjen puolesta melkoinen pettymys. Sillä rahalla mitä siitä pöydästä sai maksaa, olisi odottanut parempaa. Mutta krebaajat sai tanssia niin kaikki hyvin valtakunnassa! Mä lähdin ensimmäisenä “aikaisin” eli kolmen jälkeen nukkumaan ja muut oli kuulemma valunut paikalle 5 ja 7 välillä. Nostan hattua. En ois jaksanut. Meillä oli muutenkin muutto seuraavaan kämppään sunnuntaina niin aamulla ei ihan hirveesti harmittanut. Meistä tosiaan puolet jäi vielä maanantaihin ja jouduttiin vaihtaan siinä välissä kämppää, joskin vain parin korttelin päähän. Muuttohulinan jälkeen meillä oli brunssi varattu, jota seurasi vaihtoehtoisesti turistihommat tai biitsihommat. Arvelin nahan saaneen sen verran UV-säteitä venereissulla että lähdin katselemaan Sagrada Familiaa ja Gaudi-taloja. Mihinkään ei menty sisälle, eli jotain on nyt jätetty seuraavaa reissua varten. 

Thank you ladies! Yacht week 2016 awaits 😉

-xoxo-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s