Dear Santa

Tomorrow is December 1st, believe it or not. I think this autumn flew by faster than the previous years, but it could just be that I’ve just been busier than ever at work. That and the abnormally warm and dry weather up until the end of November. Nevertheless it’s time to start pondering on pressies: what to give and what to wish for! I haven’t purchased any yet, but I’m much further in this process than usual as I have pretty much thought everything out. It’s just a matter of going to the shops and buying them. The only one giving me headache is my cousin in the land far far away (Canada) as I should’ve sent her present ages ago in order for it to reach her in time and now the postal union has decided to go on strike and it’s chaos in Finland.

My wish list seems to diminish each year. The less tangible things become more important as you get older; being with your family and loved ones, enjoying good food, taking candles to the cemetery, watching Christmas movies.. That said, I do have a few items I wouldn’t mind finding gift wrapped under the tree this year!

Se ois joulukuu ja ensimmäinen suklaakalenterin luukku auki huomenna! Musta tuntuu että tämä syksy on mennyt paljon nopeampaa kuin edelliset vuodet. Se voi kyllä johtua siitä että töissä on ollut todella kiireistä ja se alkusyksyn lämpö venyi ihan marraskuun lopulle. Huomenna kuitenkin saa virallisesti alkaa soittamaan joululauluja, kaivaa joulukoristeet esille ja aloittaa se järjetön stressaaminen. Mua ei stressaa koska kaikki on jo käytännössä tehty. Lahjat tarttee vain ostaa ja paketoida, mutta se ideointiprosessi on loppuunsuoritettu. Ainoastaan kaukomaille muuttanut serkkuni sekoittaa pakkaa etenkin nyt kun Kusti ei polje sitä postia. 

Oma lista joulupukille lyhenee vuosi vuodelta, itse asiassa sen väsääminen vei yllättävästi aikaa. Aikuisena voi ostaa kaiken mitä haluaa tai tarvitsee ja joulussa tärkeäksi nousee ne muut jutut; yhdessäoloa perheen ja rakkaiden kanssa, haudoille kynttilöitä, hyvää ruokaa, joululeffoja..niitä pieniä suuria asioita. Mutta kun nyt asiaa pohdin niin kyllähän minäkin muutaman jutun keksin, joita ois kiva löytää kuusen alta.

From left to right: Bikbok jeans // Zara candelabrum // Balmuir beanie 
// Jane König necklace // Bikbok jumper // Bo LKV Helsinki poster

Black jeans and a warm knit, everyday clothes that are never out of style. Just like this perfect black cashmere beanie from Balmuir. The golden candleholder I saw on either pinterest or instagram and was very surprised to learn it was Zara. Now, how gorgeous would that look on my black marble table? I know! The Helsinki poster I came across about a month ago. I’ve been eyeing a Manhattan map for some time now (you know the one I’m talking about, found in every interior blog) but I think I have to stay true to my hometown. Helsinki ♥

However, if I were to pick just one item it will have to be the Jane König love tag necklace with my initial. I can finally stop looking for a silver pendant which is long enough to hang over my chest and can be worn with traditional shorter necklaces. I think this pendant in all it’s simplicity is just beautiful. Any Jane König fans out there? Check out her star tag’s too. Very cool.

Mustat farkut on aina jees, etenkin kun jo toinen Bikbok Never Denim pari meinaa uhkaavasti kulua puhki. Ne on muuten just niin täydelliset farkut että niitä käyttää ihan joka päivä – vink vink sille, joka vielä täydellisiä mustia pillifarkkuja etsii. Saman sarjan mohair-sekoite neule on ajaton klassikko, aivan kuten tuo täydellisyyttä hipova Balmuirin cashmere-pipo. Eli perus käyttövaatteita. (Mä kuulen äidin naurun kun käytän sanoja “käytännöllisyys” ja “perusvaate”). Niinpä niin, käytännölliset perusvaatteet on uus musta.

Sisustaminen on myös sellanen loputon suo. Aina löytyy jotain kivaa, joka olisi just täydellinen mun asunnossa. Kuten nyt tuo kultainen kynttilänjalka, jonka alunperin bongasin joko pinterestiä tai instaa selaillessa. Yllätyksekseni se on Zara homen tuotantoa eli toisin sanoen ei ole hinnalla pilattu. Harmi vaan ettei Suomessa ole Zara Homea, mutta kulkeehan tuo posti (heh heh). Toinen mielestäni supersiisti juttu on tuo Helsingin kartta. Kaikki sisustusblogeja selailevat tietää ne Manhattan julisteet. Se oli mullakin listalla pitkään kunnes törmäsin jossain somessa tähän Stadi-versioon. Myös täydellinen tuohon ruokapöydän viereen.

Jos nyt kuitenkin saan valita vain yhden niin se on ehdottomasti tuo Jane Königin love tag -kaulakoru. Oon etsinyt sitä täydellistä hopeista riipusta, joka on tarpeeksi pitkä roikkumaan rintakehän yli ja jonka kanssa voi pitää niitä lyhyempiä kaulakoruja. Tuossa korussa kiteytyy musta se kuuluisa skandinaavinen yksinkertaisuus. Niin simppeli, niin koruton ja niin täydellinen.

Photos: Pinterest

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s