Flu

Hello from the sickbed. I came down with the winter flu on Wednesday and haven’t really left the house since. Thank you Lord for Netflix and Scandinavian crime series! Seriously, if you haven’t seen the original “The Bridge” or the Millenium Trilogy – start with those. The American version are embarrassingly poor. Unfortunately the Danish version of “The Killing” wasn’t available on Netflix so I’m watching the Seattle one now. Which is actually very good. Mind you I have not seen the original, so I can’t compare. But in general Swedes and Danes make very good crime series.

I have basically lived off smoothies and soups to get me through these days. Here are my favourites.

Terve vaan sairastuvalta. Eiköhän se influenssa saanut mutki kii, heti kun oli treeniohjelma saatu käsiin ja ensimmäisiä harjoitteluja alle. Keskiviikkona nousi kuume, tai mun tapauksessa lämpö (mulla ei koskaan nouse kuume yli 37,5) ja siitä lähtien oon maannut sohvalla Netflixin kanssa. Hurrah kaikki skandi-rikossarjat! Kuka muu katsoi sen Siniset Silmät, joka lienee aika uus Netflixissä? Ihan huikee! En eka meinannut tajuta sitä ideaa mut tokan jakson jälkeen jo ihan koukussa. Ja niin kivuliaan ajankohtainen aihe myös nykysuomessa.. Nyt mulla on se The Killing (jenkkiversio) menossa, se vaikuttaa yllättävän hyvältä ollakseen amerikkalainen. Ja onhan siinä Joel Kinnaman ♥♥ 

1/2 orange
1/2 avocado
1-2cm fresh ginger
1/2dl sea buckthorn
2 eggwhites
1/2 banana

Sea buckthorn has quite a distinct taste (bitter) so if you’re not familiar with it start easy. You can always add more. The berries are rich in vitamins C, E and K and considered highly nutritious. I know they can be a bit hard to come by in some parts of the world but give them a shot if you do!

Aloitin tämän vuoden tällasella nestemäisellä aamupalalinjalla ja oon sinnikkäästi värkännyt smoothieta tai smoothie bowleja töihin joka aamu. Siihen kun avokadon ja kananmunan valkuaisia nakkaa niin hyvin jaksaa lounaaseen – tai siis siihen välipalaan, jonka jokainen meistä tietysti syö koska noudattaa 5-6 ateriaa/päivässä ruokarytmiä 😉 Oon myös huomannut että hedelmät on niin sokeripitoisia ettei avokadon, pinaatin, lehtikaalen tai muun vihanneksen heinämaun peittämiseen tarvitse mitään muuta. Mä en siis makeuta smoothieta mitenkään. Tämä ylläoleva smoothie esimerkiksi on yllättävän makea tuon appelsiinin johdosta. Ja kun mukaan lykkää tyrniä niin johan on terveellistä. Tietty kaikista paras ois että se tyrni ois jostain muualta kuin Virosta lähtöisin, ts. luomutyrniä, jota mamma on luvannut tuoda sitä kun kotiseudulla kasvaa. Propsit sille, joka niitä vielä viitsii poimia. 

1 onion
1-2 red chilies
2 garlic cloves
6dl chicken broth
1 can coconut milk
300g chicken filé
whole wheat noodles
1ts fresh ginger
Seasoning:
fresh cilantro
sriracha sauce

Again, add chili to your own taste. You can leave out the sriracha if it feels like too much. I love a good spicy soup when I’m sick, the more the better! I do hope you manage to avoid the flu all together, because this seriously sucks.

Tosta keitosta ei tullut mielestäni tarpeeksi tujua niin lisäsin jälkikäteen srirachaa pinnalle. Mun mielestä kipeenä pitää olla supertulista ruokaa. Räkä liikkuu ja saa niistettyä kunnolla. 🙂 Ja onhan se luonnon oma antibiootti. So they say. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s