Out of office

Just as the heatwave hit Helsinki, I simultaneously began my second week of summer vacation. I spend the first week road tripping through eastern Finland to my parents summer house, followed by two days further south on the west coast at my friends’ summer place. I got back to Helsinki on Friday evening only to start the engine again on Saturday for a day trip to Fiskars Village. The original plan was to go to Hanko (the southernmost point in Finland) for a day but as it was cloudy we ended up only going to Fiskars. I’ve never been there before and must say it definitely is worth a visit if you have a car. There were a lot of people there so we didn’t go inside any of the shops or museums – also I had my four legged friend with me, so we just walked about and ate lunch. I’ll be doing a new trip in August when my mom comes over for a visit. I’ll be sure to check out the stores then!

shirt – vila // skirt & sunglasses – hm // shoes – nike // bag – balenciaga // necklace – house of harlow

Tänään alkoi mun toinen kesälomaviikko, passelisti helleaallon saattamana. Kävin jo vetään aamutreenit puistossa (siitä lisää myöhemmin), jonka jälkeen piipahdin Löylyssä aamupalalla. Oli muuten hyvä raakapuuro – suosittelen!

Eka lomaviikko kului autonratissa kun ajelin maisemareittiä ensin Kuopioon ja siitä vanhempieni kesämökille kolmeksi päivää. Matka jatkui Pietarsaareen, jossa päädyin viettämään kaksi yötä kun en malttanut jättää auringonpalvontaa kesken. Perjantaina ajelin takaisin Helsinkiin mutta eihän sitä autoton, joka kerrankin pääsee vapaasti liikkumaan, malttanut olla paikallaan. Lauantaina kaveri kyytiin ja suunnaksi Fiskars. Hanko oli alkuperäinen suunnitelma mutta pilvinen sää typisti reissun Fiskarsin kylään. Oikein mukava paikka sekin. Ei käyty missään kaupoissa tai museoissa sisällä kun oli tuo hännällinen kaiffari mukana, kunhan käveltiin ja syötiin lounas ennen kuin lähdettiin katsomaan Billnäsin ruukkia, joka olikin kiinni. Tulen tekemään elokuussa toisen reissun sinne niin täytyy sitten käydä katsomassa mitä kaikkea ostettavaa sieltä löytyykään.

Photo: H.Å.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s