Park workout

I had a chance to be part of a workout session in a park organized by Sara from Tickle Your Fancy . The session was in collaboration with TFW gym and our lesson consisted of an hour of warm up and circuit training. I haven’t done that kind of workout in ages as I’ve been concentrating purely on triathlon since May. The morning was hot and there wasn’t much of a breeze which made the workout quite tough, or I thought so. I had a few moments when I actually felt dizzy but managed to pull through the entire hour. So what we did after a warm up was pair up and do simple sets as a team, one of you performing while the other does the counting. Each set had to be finished by both members of the team before taking a break. This is a really simple workout and I promise you, it will make you sweat!

Set 1, repeat 3 times
- run to a line and back (appr. 50m)
- 20 jumping jacks
- 5 burpees

Set 2, repeat 3 times
- run to the same line and back
- 20 mountain climbers (each leg counts)
- 5 burpees

***Repeat as many times as you can!***

More pics in the original post here!

Viime maanantaina pääsin osallistumaan Tickle Your Fancy Saran järkkäämiin puistotreeneihin TFW:n kanssa. Oli ihan mieletön keli, ehkä jopa liian kuuma, koska välillä meinas todellakin heikottaa auringossa huhkiminen! Kyseessä oli circuit-tyypinen treeni, joka oli mukavaa vaihtelua viime aikaiseen urheiluun. Toukokuusta alkaen olen nimittäin keskittynyt vain triathlonin kolmeen lajiin eikä salillakaan ole tullut sen jälkeen käytyä. Oli taas mainio osoitus siitä että tehokkaan treenin voi vetää missää vaan eikä siihen tosiaan tarvitse mitään välineitä – pelkät jumppakamat ja vesipullo riittää. Ja tietysti treenikaveri, ihan vaan koska kaksin aina kaunihimpi. Ajatus on siis tehdä koko setti kerralla ennen taukoa, eli kolme kierrosta. Kuulostaa helpolta mutta kyllä se vaan tuntuu!

All photos: Juuso Kukkonen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s